MIKKELIN MOBILISTIT r.y.:n toimintakertomus 2017

Hallitus ja sääntöjen edellyttämien tehtävien hoitajat

Yhdistyksen hallituksen muodostivat kertomusvuoden aikana: Teemu Karonen puheenjohtaja Seppo Kiiski varapuheenjohtaja Risto Ruuskanen jäsen, sihteeri Anne Kuukka jäsen, taloudenhoitaja, Vesa Paasonen jäsen Keijo Eljos jäsen Risto Teittinen jäsen

Hallitus on kokoontunut kertomusvuoden aikana kuusi ( 6 ) kertaa erilliseen kokoukseen. Kerhon puheenjohtajana toimi Teemu Karonen. Taloudenhoitajan tehtäviä hoiti kertomusvuoden ajan Anne Kuukka ja jäsenrekisterin hoitajana oli Risto Ruuskanen (varalla Keijo Eljos). Yhdistyksen toiminnan tarkastajina toimivat kertomusvuoden ajan Veikko Saalasti ja Pertti Myyryläinen ja heidän varahenkilöinään Raimo Mustonen ja Juha Ruuth.

Jäsenistö

Vuoden alussa oli varsinaisia jäseniä 274 (edellisen vuoden alussa 258). Kerhon jäsenyydestä erosi kertomusvuoden aikana tai sen lopussa omasta aloitteestaan kuusi ( 6 ) jäsentä Uusia jäseniä kerhoon liittyi kertomusvuoden aikana niin, että jäsenmäärä vuoden 2017 lopussa oli 282. Perhejäseniä oli tämän lisäksi 50 (42).

Sääntömääräiset kokoukset

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 04.04.2017 Otavan hallin kerhotilassa Kalliotie 17 50670 Mikkelissä. Siinä hyväksyttiin kerhon toimintakertomus ja tilit vuodelta 2016.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin 07.11.2017 Otavan hallin kerhotilassa. Siinä hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018 sekä valittiin yhdistyksen hallitus vuosille 2018 ja 2019. Puheenjohtaja valittiin vuosiksi 2018 ja 2019.

Varsinainen toiminta

Kerhoiltoja pidettiin kuukausikokouksen merkeissä pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Kuukausikokoukset pidettiin Otavan hallin kerhotilassa. Talkooiltoja ja talkoopäiviä pidettiin kertomusvuoden aikana pääsääntöisesti kunkin kuukauden muina tiistaipäivinä.

Otavan tontilla järjestettiin kertomusvuoden keväällä ja syyskesällä polttopuutalkoita, joiden yhteydessä siirrettiin kuivia polttopuita kattilahuoneen viereiseen kotokseen sekä pätkittiin, pilkottiin ja pinottiin uusia klapeja kuivumaan vastaisen varalle. Hirvensalmelta tehdyt puut n 60 m3 sahattiin ja pinottiin polttopuiksi.

Toimintavuoden aikana valmistui Paavo Kokkosen, Raimo Koljonen Pertti Myyryläisen ja Risto Tommiskan kirjoittama kirja: Selvitys Moottoriajoneuvojen Myyntikanavista Mikkelin Seudulla 1923 .- 2016. Kirjasta otettiin 600 kappaleen painos. Painoksesta 50 kpl meni PR tarkoituksiin ja loput myytiin.

Tapahtumia ja Retkiä

4.2. Konservointi ja Nokipannukahvit

Olavi Summanen järjesti esittelyn konservoinnista ja samalla hän keitti Nokipannukahvit ja paistoimme makkaraa. Paikalla oli 29 Mobilistia.

11.2. Talviajot Keuruu

Mikkelin Mobilistien jäseniä osallistui Talviajoihin kuuden ( 6 ) autokunnan voimin

17 – 18.2. Vaakunaralli

Mikkelin Mobilistit vastasivat kahden Erikoiskokeen sulkutehtävistä. Tehtävissä oli mukana yhteensä 22 henkilöä. Mari Nikulainen, Jari Kärkkäinen, Erja Kalpio, Seppo Arvola, Seija Hytönen, Erkki Lahti, Reijo Hasanen, Oiva Myyryläinen, Anne Kuukka, Keijo Eljos, Paavo Kokkonen, Niko Valkonen, Juhani Haimilahti, Olavi Kaipiainen, Petri Kainulainen. Antero Jormalainen. Kirsti ja Risto Ruuskanen, Rauno Hokkanen, Heikki Helanneva, Seppo Liukkonen, Aapo Kääriäinen, ja Teemu Karonen

25.2. MM Lahti

Tapani Auvisen organisoimina kisoihin katsojina osallistui 8 Mikkelin Mobilistien jäsentä.

6 – 13.3 Espanja ja Malagan Automuseo

Kari Laukkasen organisoimalla ja opastamalla matkalla olivat mukana: Anne Kuukka, Rauno Hokkanen, Veikko Lång, Markku Kuitunen, Markku Teinilä, Tiina Liimatainen, Risto Teittinen, Irene Teittinen, Jouko Juslin, Raija Juslin, Jorma Hölttä Paula Niskanen, Erkki Lahti, Niko Valkonen, Pekka Tuhkalainen, Teuvo Laurikainen ja Arto Hynninen, Malagan automuseo oli upea automuseokohde. Matka oli onnistunut ja säät suosi matkaa.

22 – 23.4 Puutalkoot Otava

Vuoden 2016 syksyllä Hirvensalmelta tehdyn risusavotan Otavaan tuodut puut pilkottiin ja pinottiin Otavassa seuraavien henkilöitten toimesta: Veikko Saalasti, Taisto Torniainen, Veikko Lång, Rauno Hokkanen, Anne ja Veijo Kuukka, Markku Teinilä, Jouni Hämäläinen, Olavi Kaipiainen, Tarmo Äijälä, Erkki Lahti, Olavi Valkonen, Antero Jormalainen, Heikki Helaneva, Kari Laukkanen, Juhani Haimilahti, Seppo Liukkonen, Kari Valkonen, Seija Hytönen, Paavo Kokkonen, Kirsti ja Risto Ruuskanen.

22.4 SAHK kevätkokous Turku

Kokouksessa Seppo Kiisken autolla olivat Sepon lisäksi; Paavo Kokkonen, Olavi Summanen ja Pekka Tuhkalainen Kokous oli Laivahostel Bore Linnankatu 72 20100 TURKU

29.4 Rompetori Kasarmin kenttä

Mikkelin Mobilistien kevätrompetori järjestettiin kertomusvuonna kuudetta ( 6 ) kertaa. Paikkana oli Mikkelin Ammattikorkeakoulun parkkipaikka Kasarmin kenttä Patteristonkatu 3. Museoajoneuvonäyttely järjestettiin samalla parkkialueella. Tapahtuma onnistui hyvin. Sää ei oikein suosinut tapahtumaa, välillä heitteli räntää. Tapahtuman yhteistyökumppaneina olivat Mikkelin Ammattikorkeakoulu ja Ravintola Dexi. Tapahtumaan osallistui yli 40 kerhomme jäsentä. Museoajoneuvonsa toivat esille 40 kerhomme jäsentä. Myyjiä tapahtumassa oli 30. Yleisöä kävi n 350 henkilöä. Lämpimän makkaran ja kahvin myynti kävi hyvin.

1.5 Vapputapahtuma Huvikumpu Otava.

Tapahtumassa oli paikalla 20 Mobiliajoneuvoa. Tapahtuman järjesti Otavan Lions Klubi

6 – 7.5 Kurtnan Rompetori

Matkalle osallistui 31 Mobilistia. Torilla oli tarjolla tavaraa moneen pieneen ja isompaakin tarpeeseen. Matka tehtiin Olavi Valkosen bussilla Olavin toimiessa kuljettajana.

6 – 7.5 Classic Motorshow-tapahtuma Lahdessa

Tapahtumaan osallistui Mikkelin Mobilisteja.

6.5 Kinnarin Konepäivät

Tapahtumaan osallistui Mobilisteista Olavi Kaipiainen ja Veijo Kuukka.

13.5 Otavan Koulutila

Paikalla oli 10 Mobiiliautoa. Erkki Lahti ajelutti Fergusonilla peräkärrin päällä olevilla heinäpaalien päällä istuen lapsia ja lapsenmielisiä. Ajelu oli hyvin suosittua Fergu sai kiertää lenkkiään koko tapahtuman ajan.

20.5 Jokimaan Rompetori

20.5. tehtiin MM:n yhteiskuljetusmatka Päijät-Hämeen Mobilistien rompetorille Lahden Jokimaalle. Mukana matkalla oli 12 kerholaista/perheenjäsentä. Matka tehtiin Olavi Valkosen bussilla, Olavin toimiessa kuljettajana.

30.5 Ajokauden Avausajelu

Ajokauden 2017 avausajelun lähtö oli Tenholasta ja määränpää Löydön kartanon sauna. Tapahtumaan osallistui 30 Mobiiliautoa ja yli 40 Mobilistia. Vesi Löydön kartanon lammessa oli uimakelpoista, tosin pitkää lammen kiertävää lenkkiä kukaan tehnyt. Makkaraa ja kahvia oli riittävästi

31.5 Mikkelipuiston kevään avaus

Mukana 10 mobiiliautoa ja 2 traktoria Erkki Lahti ajelutti Fergulla lapsia puistossa, ajelu oli hyvin suosittua. Sää ei suosinut tapahtumaa.

10.6 Kolmas Puruveden ympäriajo

Savonlinnassa järjestettiin kolmas Puruveden ympäriajo 10.6. Mukana oli 25 autokuntaa Mikkelin Mobilisteista.

10.6 SAHK:n Valtakunnallinen ajo Kotka Kuninkaantien ajo

Mukana kuusi ( 6 ) autokuntaa Mikkelin Mobileista

17.6 Yhteiskatsastus Mäntyharjulla

Yhteiskatsastukseen Mäntyharjulla 17.6. J-T katsastuksella osallistui 10 ajoneuvoa.

17.6 Perinnepäivät Juvalla

Mukana 6 mobiiliautoa: Tarja Heikkinen, Jouni Hämäläinen, Pasi Kuokkanen, Hannu Pohjola, Reino Asikainen ja Jukka Roponen.

23.6 Otavan kokkojuhla

Mukana 2 mobiiliautoa. 30.6 Kesätori Tapahtuma

Tapahtumaan osallistui 40 mobiiliajoneuvoa Mikkelin Mobilisteista. Pitkäjärven ABC tapahtumaan klo 19:00 osallistui 20 ajoneuvoa.

1.7 St Michel Oldtimer Run

Visulahden Matkailukeskuksen alueella järjestettiin 01.07. ( 28. kerta ) St Michel Oldtimer Run harrasteajoneuvotapahtuma (ajoneuvonäyttely + rompetori). Kerhomme oli mukana tapahtuman järjestelyssä yhdessä kolmen muun Mikkeliläisen harrasteajoneuvokerhon ( VW Club St Michel ry, Saimaa Vans ry ja St Michel Cruisers ) kanssa. Myös tämä tapahtuma onnistui kaikin puolin odotuksia vastaavasti, näyttelyalueella oli harrasteajoneuvoja esillä n. 700 kpl ja myös yleisöä tapahtumassa kävi mukavasti. Sää suosi tapahtumaa.

1 – 2.7 25. Suur-Saimaan Ympäriajot

SSYA 2017 järjestettiin 01.07. – 02.07.2017. Mikkelin Mobilistien ja E-KVA:n yhteistyönä. Osanottajia oli mukana 270 ajoneuvokuntaa. Osanottajamäärää jouduttiin rajoittamaan ja määräajan (10.3.) jälkeen ilmoittautuneita ei voitu ottaa mukaan ajotapahtumaan lainkaan. Ajoreitille lähtö tapahtui Mikkelistä Auto Killan pihasta. Oikeusministeri Antti Häkkäsen ja Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halosen toimiessa ensimmäisten 30 auton lähettäjinä. Reitti kulki Saimaan Itäpuolta Mikkelin torin, Anttolan, Puumalan, Ruokolahden kautta välimaaliin Imatran kylpylälle. Iltajuhla oli Imatran kylpylällä. Toisen päivän lähtö oli Lappeenrannan Auto-Killan pihasta. Saimaan länsipuolta reitti kulki Joutsenon, Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen Mäntyharjun ja Ristiinan Rantatorin kautta maaliin Mikkelin keskustaan Maaherrankadulle. Rastipaikkojen henkilöstöltä vaadittiin ennakkosuunnittelua ruuhkien välttämisessä, sillä suuren osanottajamäärän vuoksi ajoreitille startattiin molempina ajopäivinä keskimäärin 45 sekunnin välein. Suur-Saimaan Ympäriajoissa tuli palkintoja Mikkelin Mobilistien jäsenistölle tai tällä seudulla asuville yhteensä 8 kpl. Yleiskilpailun voitti Markku Kuitunen Mikkelin Mobilisteista. Luokkien palkintoja tuli Mikkelin Mobilisteille yhteensä 5 kpl Asu-ajoneuvo kisassa Anu Karhunen voitti sarjansa B 2 palkinnon.

Ajajilta saadut palautteet järjestelyjen onnistumisesta olivat edelleen erittäin myönteisiä. Ennakkoilmoittautumisia vuoden 2018 ajoihin kertyi maalipaikalla n. 180 kpl (edellisenä vuotena 140). Ennakkoilmoittautuminen oli kilpailukortin yhteydessä ja helppo suorittaa. Tapahtuman järjestelyissä oli mukana talkooporukkaa yhteensä noin 150. Heistä suuri osa molempina ajopäivinä. Ajotoimikunnan ”palautepalaveri” järjestettiin 9.9 ja talkooporukan (E-KVA:n & MM:n väkeä) yhteinen saunailta Heimarissa. Tapahtumaan osallistui MM:stä ja E-KVA:sta yhteensä 96 henkilöä.

5.7 Hurissalon vanhat vermeet

Tilaisuuteen osallistui noin 20 Mobiliautoa

12.7 Nash Advanced Six 1929 haku Salosta

Auto saatiin lahjoituksena Lahjoittaja oli Nils Grotenfeld. Woikoski Oy sponsoroi kuljetuksen hakureissulle. Autoa oli hakemassa: Olavi Summanen, Raimo Koljonen, Veikko Lång ja Pekka Tuhkalainen. Auton osat olivat hajallaan tontilla osa, oli jopa kanalassa.

16.7 Retro Kirppis Reaalikirppiksellä

Mukana 8 mobiiliautoa: Jouni Hämäläinen, Veijo Kuukka, Veikko Lång, Taisto Torniainen, Oiva Myyryläinen, Kari Pulkkinen, Olavi Kaipiainen, ja Rauno Hokkanen

19 – 20.7 Kalamarkkinat Mikkelin Satamassa

Mukana 8 mobiiliautoa: Kari Laukkanen, Veikko Varis, Erkki Hokkanen, Oiva Myyryläinen, Rauno Hokkanen, Veikko Lång, Erkki Lahti ja Tauno Myyryläinen

5.8 VMPK Ralli

Mukana Mobilisteista Veikko Lång ja Seppo Liukkonen Paavo Kokkonen.

12.8 Terva-ajot Koljonvirta Iisalmi

Mukana oli mobiiliautoja Mikkelistä

26.8 Ruska-ajo Kuopio Kasarminpuisto

Mukana oli mobiiliautoja Mikkelistä

2.9 Eijan ja Ollin ajo

Eijan ja Ollin ajo järjestettiin kertomusvuonna jo 8. kertaa. Ajankohta oli nyt la 2.9 ja tutustumiskohteina olivat tällä kertaa Anjan puisto ja Ollimäen viinitila. Osanottajia tapahtumassa oli kaikkiaan 72 henkilöä, Veteraaniajoneuvoja matkassa oli 40 kpl. Sää suosi tapahtumaa.

2.9. Auton päivä ABC Pitkäjärvi

Päivä oli sama kuin Eijan ja Ollin ajoissa ja tämä karsi osanottajia. Mukana olivat: Oiva Myyryläinen 2 autoa , Veikko Varis, Erkki Hokkanen, Markku Kuitunen ja Tauno Myyryläinen. Sää suosi tapahtumaa.

9.9 Mikkelipuiston päättäjäiset

Mukana 6 Mobilistia; Rauno Hokkanen, Jouni Hämäläinen, Taisto Torniainen, Veikko Lång, Veikko Varis, Erkki Hokkanen ja Risto Ruuskanen. Sää oli tuulinen ja sateinen. Yleisöä paikalla oli vain n 30 hlö.

10.9 Retki Kyröskoski Matti Järvenpään kokoelmat, Mobilia ja Vehoniemi.

Retkelle osallistui 35 Mobilistia. Matti Järvenpää on pitkäaikainen Mobilisti itseoppinut taiteilija ja monen vanhan koneen ja esineen kerääjä. Hänen puistossaan oli paljon nähtävää. Sää ei suosinut vierailuamme, välillä satoi. Mobiliassa oli näyttely ralliautoista. 1960 ja -70 luvulta. Matka tehtiin Olavi Valkosen bussilla. Luovutettiin Mikkelin Mobilistien standaardi Leila Suutariselle.

15.9 Ajokauden 2017 Päätösajelu

Kauden 2017 päätösajelu suuntautui Heimarin saunalle. Saunomisen makkaranpaiston ja kahvittelun merkeissä iltaa vietti 30 Mobilistia. Mobiiliautoja oli mukana 20 kpl. Mobilistien haitaristit esittivät musiikkia ja laulu raikui. Ilma oli sateen tuhruinen mutta saunat olivat lämpimät ja tunnelma korkealla. Rohkeimmat kävivät uimassa Saimaassa.

16.9 Digitaalinen kaupunkiseikkailu

Mukana olivat Veikko Lång Anglia 58, Veikko Varis Peugeot 404 1964, Paavo Kokkonen Renault R4 1973, Rauno Hokkanen Ford Cortina 1972 ja Veijo Kuukka Mercedes Benz 1981.

24.9 V4 Ravit Mikkelissä

Tapahtumaan toivat Mobiilikalustoa; Taisto Torniainen, Veikko Lång, Tapani Auvinen, Kaisu Rantalainen, Oiva Myyryläinen Erkki Lahti ja Erkki Hokkanen. Tapahtumassa oli hyvä ravintohuolto

7.10 Savon ratapäivä

Museojuna tapahtuma Otava – Hiirola – Kalvitsa – Haukivuori – Otavan satama – Hiirolan asema Otavassa 6 mobiiliautoa, Hiirolassa 2 mobiiliautoa ja Kalvitsassa 6 mobiiliautoa. Museojuna liikennöi Otava – Haukivuori välillä.

14.10 Kymen kerho 50 vuotta

Juhlassa luovutettiin Mikkelin Mobilistien standaardi Kymen kerholle. Standaardin luovuttivat Anne Kuukka, Kari Laukkanen Olavi Summanen ja Eija Salokatve.

28.10 Vierailu Otavassa

24 E-KVA:n jäsentä Lappeenrannasta Pasi Sotaraudan johdolla tutustuen: toimintaamme, tiloihimme ja kalustoomme. Mikkelin Mobilisteista oli paikalla toistakymmentä jäsentä Teemu Karosen johdolla.

23.11 Koulutus Mobiliassa

Anne Kuukka Keijo Eljos ja Olavi Summanen osallistuivat Konservointikoulutukseen ja Museoviraston avustusten hakeminen. Kantakorttien tietojen hakeminen.

9.12. Pikkujoulu

Pikkujoulu oli Löydön Kartanolla: Paikalla oli 120 henkilöä. Vuoden 2017 Mobilistina palkittiin Olavi Summanen. Väkimäärään nähden tila oli pieni.

Kuljetuksia 2017

Viisi Hääkuljetusta, yksi eläkkeellelähtö kuljetus ja ”Mannerheimin” kuljetus . Näistä ”keikoista” saaduilla kulukorvauksilla ylläpidettiin kerhon museoajoneuvokalustoa.

Kantakorttien digitointi

Kantakorttien digitointiprojekti vuosilta 1922 – 1968 saatiin keväällä 2017 päätökseen. Kantakorttien indeksointia jatketaan tavoitteena saada kortit siihen muotoon, että hakuja voidaan suoritta netistä.

Museoajoneuvotarkastukset

Museotarkastuksia kerhon ma-tarkastajat Pekka Tuhkalainen (vastaavaa tarkastaja), Arto Hynninen, Timo Volanen, Seppo Liukkonen, Teemu Karonen ja Marko Ukkonen tekivät kertomusvuo
7(9) den aikana yhteensä 37 kpl, joista 19 kohdistui kerhon jäsenten/tarkastuksen yhteydessä jäseniksi liittyneiden ajoneuvoihin ja 18 ulkopuolisten ajoneuvoihin.

Kerhon toimitiloihin liittyvää

Otavan hallilla pidettiin varastotilojen järjestelytalkoot toukokuussa. Elokuussa järjestettiin puutalkoot, joiden yhteydessä siirrettiin Pekka Tuhkalaisen tontilla kuivumassa olleet polttopuut kattilahuoneen edessä olevaan katokseen ja pätkittiin ja pilkottiin Rauno Hokkasen kerholle lahjoittamia mäntypöllejä useita kuutioita kuivumaan. Rakennustarvikkeiden järjestelytalkoita jouduttiin pitämään vuoden aikana useita kertoja. Hallitontin lumityöt hoiti kertomusvuoden aikana Pertti Myyryläinen traktoreineen.

Otavan hallitilan korjaamo-osa oli kertomusvuoden ajan Donau – Sisu projektin käytössä. Tilan etuosan 1 – pilarinosturi oli kuitenkin käytettävissä muiden ajoneuvojen huoltotöihin. Hallitilan muu osa oli kerholaisten ajoneuvojen säilytyskäytössä. Hallitila oli, syyskuusta toukokuulle, täyskäytössä. Säilytyspaikkojen haltijat osallistuivat hallin ylläpidosta syntyneisiin kuluihin aiheuttamisperiaatteen mukaisesti.

Otavan Vanhan hallin käyttökulut olivat kertomusvuonna 915,04 € ja sähköt 2005.79 € ( vastaavat luvut vuonna 2016 olivat 3798,75 € josta sähkökulut olivat 2358,50. ) Tenholan kulut 2017 olivat; Vuokra 1634,52 € ja Sähkö 176,17 € eli kulut yhteensä 1810,69 €. Tenholan käyttökulut 2016 olivat 1727,00 € ( josta vuokrakulut 1571,16€ ja sähkökulut 155,12 €. )

Hallikaisen kulut olivat 2017 0 €.

Otavan hallitilan lämmitystä hoidettiin edelleen ensisijaisesti puilla. Lämmitysrinkiin osallistui 21 kerholaista. Lämmitystä puilla tehtiin Seppo Kiiskin laatiman vuorolistan mukaan päivittäin tammikuun alusta huhtikuun puoleen väliin ja lokakuun puolivälistä vuoden loppuun. Tällä uutteralla talkootyöllä alennettiin huomattavasti hallin sähkönkuluja. Sähkön käyttö vuonna 2017 oli yhteensä 12806 kWh ( vuotta aiemmin 11415 kWh ). Vanhan hallin sähkön kulutus oli 10 284 KWh ja vastaavasti Uudessa hallissa kulutus oli 2522 KWh.

Hallitilojen tekniikkaan liittyvistä huolto- ja kunnostustöistä ovat huolehtineet ensisijaisesti Keijo Eljos ja Seppo Kiiski.

Tenholankadun halli (Mikkelin kaupungilta vuokralla olevaa tilaa) oli kertomusvuoden ajan ”autotallikäytössä” ja vailla lämmitystä. Tiloissa oli säilytyksessä kerhon museoajoneuvokalusto eli Fargo -62 ja Bedford -64 paloautot sekä Wartburg -64 henkilöauto osan vuotta . Tenholan hallin muut tilat olivat talvikaudella kerholaisten ajoneuvojen säilytystiloina, joihin saatiin sijoitettua kaikkiaan 4 henkilöautoa ja 4 traktoria. Tenholan hallin piha-alueen lumityöt teki kertomusvuoden aikana Veijo Kuukka.

Kerhon omistamassa, vuokratontilla Hiirolassa sijaitsevassa n. 160 m2 pressuhallissa, Hallikaisessa, säilytettiin kerhon ja kerholaisten kalustoa. Hallikainen oli kertomusvuoden ajan edelleen täyskäytössä.

Kerhon ajoneuvokalusto

Kerhon omistamiin, museoajoneuvoiksi katsastettuihin Fargoon (vm 62) ja Bedfordiin (vm 64) tehtiin kertomusvuoden aikana lähinnä ylläpitohuoltoja sekä tarvittavia pienehköjä korjauksia. Kerhon Fargo ja Bedford katsastettiin kertomusvuoden aikana. Fargolla, Bedfordilla ja Chevroletillä ajettiin vuoden aikana muutamia edustusajoja. Kysytyin auto oli avopaloauto Chevrolet vm 1930 Kerhon omistuksessa oleva Wartbug autolle pientä tehtiin ylläpito kunnostusta.

Donau – Sisu pakettiauto

Donau – Sisu pakettiauton entistämisprojektia jatkettiin tiistai-iltaisin pienellä joukolla, yleensä 2-4 henkilön voimin. Projekti etenee ja tulee lähivuotena valmiiksi. Hankkeelle saatiin museovirastolta 9700 € avustusta.

Nash Advanced Six 1929

Kesällä 2017 saatiin lahjoituksena Nils Grotenfeldiltä Nash Advanced Six 1929 henkilöauto

Kerhon vuonna 2004 hankkimaa Dodge-paloautoaihiota (vm -36) säilytetään Hiirolan Hallikaisella, samoin syksyllä 07 Pertunmaalta lahjoituksena saatua Wartburg 311 –henkilöautoa. Ensin mainittu odottaa perusteellista uudelleen rakentamista ja jälkimmäinen kunnostusta joskus tulevina vuosina. Hallikaisella säilytettiin kertomusvuoden ajan myös M-B 406 (Unimog) -maastokuorma-auto (vm 67). Sen käyttökunnostus vaatii ainakin kytkimen korjausta.

Tiedon kulku

Tiedonkulkua kerhossa hoidettiin – paitsi kuukausikokouksien, tapahtumien ja talkooiltojen yhteydessä suusta suuhun –menetelmällä – myös jäsenkirjeiden avulla, joita vuoden kuluessa lähetettiin kolme.

Kerhollemme tehtiin uudet www sivut nettiin ja testikäyttöön ne otettiin joulukuussa 2016. Sivujen virallinen käyttöönotto tapahtui vuoden 2017 tammikuussa. Sivut ovat osoitteessa:
http://www.mikkelinmobilistit.com

Sivuja päivitetään aktiivisesti. Ne pyritään pitämään ajantasaisena. Kertomusvuoden ajan jatkoimme tapaa, että kuukausikokouksista tehty muistio lähetettiin tuoreeltaan tiedoksi kaikille sähköpostin piirissä oleville jäsenille. Toimiva sähköpostiyhteys (ja mahdollisuus internetin käyttöön ) oli kertomusvuoden päättyessä 88 %:lla kerhon jäsenistä ( 249/282 ).

Muut asiat

Yhdistyksen kaikki ovat vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolassa

Yhdistyksen jäsenistöstä on järjestyksenvalvojan kortti mm: Markku Arminen, Kari Laukkanen Sami Muhonen ja Risto Ruuskanen. He ovat toimineet järjestyksenvalvontatehtävissä, SuurSaimaan Ympäriajossa, Rompetori tapahtumissa, Vaakunarallissa ja Rantakylä Big Band konsertissa.

Kerhon arkistotiloissa säilytetyistä Mikkelin lääniin rekisteröityjen ajoneuvojen kantakorteista (60luvun alulle saakka) kertyi kopiotuloja kertomusvuoden aikana 180 euron verran (ed. vuonna 120 €). Veloitus löydetyn kantakortin kopiolta oli SAHK:n puheenjohtajapalaverin syksyllä 2012 tehdyn päätöksen mukaisesti 30 euroa. MM:n kantakorttiyhdyshenkilönä toimi Keijo Eljos. Ajoneuvojen kantakorttien digitointi on alkanut 2014 aikana. Mikkelin Mobilistien hallussa olevat kantakortit on pääosin digitoitu.

Keskusjärjestömme SAHK:n kevätkoukseen ( Laivahostel Bore Turku 22.04. ) kerhon edustajina osallistuivat Seppo Kiiski, Paavo Kokkonen, Olavi Summanen ja Pekka Tuhkalainen.

SAHK:n syyskokoukseen ( Vaakuna Hotelli Kajaani 25.11. ) osallistuimme kolmen edustajan voimin, Kari Laukkanen, Anne Kuukka ja Teemu Karonen.

Mikkelin Mobilistit r.y. 2018 hallitus

Puheenjohtaja Teemu Karonen p: 0500-499510 email: teemu.karonen(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja Seppo Kiiski p: 050-521 6517

Taloudenhoitaja Anne Kuukka p: 0500-654 856

Hallituksen jäsen, sihteeri Risto Ruuskanen p: 0500-653570 emai ristoq.ruuskanen(at)hotmail.com

Hallituksen jäsen Vesa Paasonen 040-737 7887

Hallituksen jäsen Risto Teittinen p: 040 588 8905

Hallituksen jäsen Keijo Eljos p: 0440-178086